A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ebből nagy hiszti lesz: Szijjártó Péter pénteken fog találkozni Szergej Lavrovval


Lelki szemeink előtt már ott vannak az ellenzéki lapok hisztériával átitatott szalagcímei...

Exkluzív interjút adott a Mandinernek az ENSZ-közgyűlésen tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akit arról is kérdeztek, hogy találkozik-e, és ha igen mikor Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.  

Előzetesen Szijjártó éppen azt hangsúlyozta, hogy az ENSZ-t pont azért hozták létre, hogy annak összejövetelén a világ összes országa ott tudjon lenni, és azok is tudjanak egymással beszélni, akik konfliktusban vagy háborúban állnak egymással. Így például – félretéve a büszkeségüket – az amerikai elnök az orosszal.

A magyar külügyminiszter közölte: ő a nemzeti érdekeket akarja képviselni, ez pedig az, hogy a kommunikációs csatornák álljanak nyitva és legyen minél előbb béke. „Ha pedig ehhez egy kicsit is hozzá tudunk járulni, akkor ezt meg kell tenni” – fogalmazott.  

Ezért pénteken találkozni fog Szergej Lavrovval, előtte pedig a belorusz külügyminiszterrel is egyeztet csütörtökön. 

„Mindkét találkozón erőteljesen fogom képviselni a béke álláspontját, azzal, hogy konstruktív ügyekben, amelyeket nem érintenek szankciós intézkedések, folytatjuk az érdekalapú, racionális együttműködés”

– szögezte le Szijjártó.

 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések