A körtét sokan szeretik, hiszen nagyon kellemes ízvilággal rendelkezik. Ráadásul nagyon sok értékes tápanyagot, azaz vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Érdemes azoknak is rendszeresen fogyasztani, aki szeretnének lefogyni, illetve akik szeretnék kivédeni a 2-es típusú cukorbetegség kockázati tényezőit, ugyanis a körte rendszeres fogyasztása segít az ideális súly elérésében és a cukorbetegség kockázatainak csökkentésében is.
A körte nagyszerű forrása az oldható és az oldhatatlan rostoknak. Ez azért lényeges, mert mindkét rosttípus aktívan hozzájárul az egészséges mikrobiom kialakulásához, illetve megteremti a bélflóra egyensúlyát, nem beszélve arról, hogy a rostokban bővelkedő táplálkozásnak milyen fontos szerepe van a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás megelőzésében.
Nagyon sok gyümölcsben, így a körtében is megtalálhatók az olyan értékes növényi vegyületek, mint a flavonoidok. A kutatások azt mutatják, hogy minél több flavonoidban gazdag táplálékot fogyasztunk, annál kisebb lesz az esély a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására. Ily módon a körte kétféleképpen is védelmezhet bennünket ezzel a krónikus betegséggel szemben.
A körte kevés kalóriát tartalmaz, ellenben nagyon sok rost és víz található benne, amely tulajdonságok aktívan hozzájárulnak a fogyáshoz. Hiszen ez a gyümölcs könnyen eltelít, így kevésbé érezzük magunkat éhesnek és így kevés táplálékot veszünk magunkhoz, ami elősegíti, hogy elérjük az ideális testsúlyunkat.
A körte nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek nemcsak a szív egészségét védik, hanem a vérnyomást is csökkentik, és a koleszterinszint javulását is elérhetjük rendszeres bevitelükkel. A körte gyakori fogyasztása jelentősen javítja a vér zsírszintjét is, ami nagyon fontos a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.
Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál hamarabb elérhetjük az ideális testsúlyunkat, ami aktívan segíti, hogy a szív- és érrendszerünk egészséges maradjon és ne kelljen az olyan betegségek kialakulásától tartanunk, mint a stroke vagy a szívinfarktus.
A körte nagy mennyiségben tartalmaz olyan aktív vegyületeket, mint az antociánok és a fahéjsav, amelyeknek kiemelkedőek a rákellenes hatásaik.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések