A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csekk Katka: Mi a közös Indiában és Magyarországban?


A Facebookon okoskodik a hazaáruló Momentum hazaárulója. 

„Mi a közös Indiában és Magyarországban? Például mindkét ország vezetése tudatosan leépíti az oktatást.

​Már sajnos megszoktam, hogy a magyar berendezkedéshez hasonló rendszereket inkább tőlünk keletre, és nem nyugatra találok – Indiával pedig nem egy párhuzam rajzolódott ki Rahul Gandhi indiai ellenzéki vezetővel való találkozásunkon.

Rahul Gandhit már a neve is a politikára »ítélte«, ő a hatalmas Nehru-Gandhi politikai dinasztia örököse, és azért dolgozik, hogy egy demokratikusabb berendezkedést segítsen megvalósítani Indiában.

Az egyik legszürreálisabb intézkedés, amiről mesélt, hogy a jelen kormányzat Indiában számos tudományos magyarázatot kivett a tankönyvekből – köztük a periódusos rendszert, az evolúcióelméletet és a Pitagorasz-tételt is. És persze az autoriter berendezkedéshez méltó módon meghurcolják az ellenzéket. Rahul Gandhit magát például idén két év börtönbüntetésre ítélték, miután élesen bírálta a miniszterelnököt – fellebbezés után az indiai legfelsőbb bíróság nemrég felfüggesztette az ítéletet.

Nagyon inspiráló beszélgetés volt, mind az indiai kultúra, mind a nemzetközi kapcsolatok terén egy nagyon árnyalt gondolkodású politikust ismerhettem meg Rahul Gandhi személyében.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések