A bögrés meggyes süti tésztájában darált mogyoró is helyet kapott.
A darált mogyoróval készülő bögrés meggyes süti könnyen összeállítható, és elképesztően finom. Az adagok kiméréséhez kétdecis bögrét használj. A mogyorót nem kell egészen porrá őrölni, nyugodtan maradhatnak benne nagyobb darabok. Vásárláskor figyelj oda, hogy pörköletlen és sótlan típust válassz.
Hozzávalók 6 személyre
👉 35 dkg meggy
👉 10 dkg mogyoró
👉 4 tojás
👉 3 bögre liszt
👉 2 bögre cukor
👉 1 bögre tejföl
👉 1 bögre olaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj habot. A sárgáját keverd össze először a kétféle cukorral és a tejföllel, utána mehet bele az olaj és a sütőporral elkevert liszt. Forgasd össze az egészet a tojáshabbal. A mogyorót őröld durvára, és add a tésztához.
Egy tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és ebbe öntsd a tésztát. A meggyet mosd meg, magozd ki, és ezzel szórd meg a süti tetejét. 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd pirosra. Ha a beleszúrt tűre nem ragad rá a tészta, készen van.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések