A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Blokádokkal tiltakoztak a bolgár gazdák az ukrán gabona importtilalmának feloldása ellen


Bulgáriában gazdák blokádokkal tiltakoztak hétfőn az ellen, hogy a szófiai kormány feloldotta az ukrán gabona behozatalának tilalmát.

A demonstrálók országszerte ideiglenesen lezártak számos, a romániai és a görög határátkelőkhöz vezető főutat és bekötő utat. Az agrárszektor képviselői így tiltakoztak az ellen, hogy múlt péntek óta ismét érkezhet ukrán gabona Bulgáriába, miután feloldották az öt hónapig tartó importtilalmat.

A gazdák tartanak az olcsó importtól, és azzal fenyegetőznek, hogy kedden munkagépekkel Szófiába vonulnak, hogy ott folytassák a demonstrációt. Azt követelik, hogy Bulgária - Lengyelországhoz, Magyarországhoz és Szlovákiához hasonlóan - vezessen be ismét tilalmat az ukrajnai gabonafélék, valamint az onnan származó étolaj, gyümölcsök, zöldségek, tej- és tejtermékek, hústermékek, élő állatok és méz behozatalára.

Nikolaj Denkov miniszterelnök vasárnap a gazdák tüntetése kapcsán úgy nyilatkozott: "terroristákkal nem hajlandó tárgyalni".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések