A könnyen kezelhető, kissé száraz csirkemellhez nagyon jól megy a vele sült sárgabarack.
Ha szeretnéd egy kicsit még fenntartani a nyári hangulatot a konyhádban, ezt a barackos csirkemellet készítsd el. A többi gyümölcsös húshoz hasonlóan ebben is remekül harmonizálnak az édes, sós és pikáns ízek. Érdemes házi lekvárral és kicsit keményebb, éretlenebb gyümölccsel készíteni.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 30 dkg sárgabarack
👉 4 evőkanál baracklekvár
👉 1 marék mandula
👉 0.5 citrom
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
A fűszerkeverékhez:
👉 2 kávéskanál fokhagymapor
👉 1 kávésanál füstölt paprika
👉 1 kávéskanál pisrospaprika
👉 1 kávéskanál őrölt kömény
👉 0.5 kávéskanál cayenne-bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb darabokra. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a barackokat mosd meg, vágd félbe és magozd ki. A fűszerkeverék összetevőit vegyítsd el egy tálban, majd keverd el a baracklekvárral. A citromot karikázd fel.
A bepácolt csirkékre serpenyőben nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget, majd helyezd el őket egy tepsiben. Tedd mellé a barackot és a citromot, és told 180 fokos sütőbe. A fűszeres lekvárt közben mikróban vagy ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús is pirult, forrald fel, és fél óra sütés után kend meg vele a húsokat. Szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és tedd vissza a sütőbe tíz percre.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések