A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya, úgyhogy nyugodtan lehet utalni a pénzt


A jelentés az előírt feltételek teljesítéséről számol be  

„Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa: az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya” – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselőcsoportja hétfői közleményében.

A képviselőcsoport emlékeztetett: az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának küldöttsége május közepén járt Magyarországon, a látogatásról készült jelentést a szakbizottság hétfői ülésén mutatták be.

Szavaik szerint, az úgynevezett tényfeltáró küldöttség látogatásának célja volt megvizsgálni Magyarországnak az uniós források politikai nyomásgyakorlási okokból történő brüsszeli blokkolásának megszüntetése érdekében tett előrelépéseit. Közölték: a küldöttségben többségben lévő baloldali képviselőktől megszokott politikai vádaskodásokat is tartalmazó jelentés szövege egyértelműen elismeri a magyarországi korrupcióellenes- és igazságszolgáltatási reformok pozitív eredményeit. A jelentés az előírt feltételek teljesítéséről számol be – írták.

A képviselőcsoport hangsúlyozta: a budapesti látogatásról készült munkadokumentum komoly előrelépést jelenthet az uniós forrásokhoz való hozzáférésünket illetően, annak ellenére, hogy a küldöttségben – mint írták – csak baloldali EP-képviselők vettek részt, és a szakbizottság alapvetően elfogult álláspontot képviselt eddig ezekben a kérdésekben. Megjelenik ez a mostani jelentés szövegében is a jól ismert baloldali politikai vádaskodások mantraszerű ismétlésével – emelték ki.

A jelentés lényeges megállapításai alapján világossá válik: már nincsen olyan kérdés, mely gátolná az uniós források felszabadítását. „Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa, hogy az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya” – tette hozzá közleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések