A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Action for Democracy a jövő júniusi választások befolyásolására készül


Az amerikai Action for Democracy a 2022-es országgyűlési választások után a jövő júniusi önkormányzati, illetve európai parlamenti választások befolyásolására készül – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az Action for Democracy (AD) a napokban jelentette be a „demokratikus értékek előmozdítására irányuló folyamatos erőfeszítései” részeként a következő, 2023/24-es évre szóló támogatásait. Bár a finanszírozás kedvezményezettjei hivatalosan „civil” szervezetek és „függetlennek” nevezett baloldali sajtótermékek, de az AD eddigi tevékenysége és a most meghirdetett programok indokolása egyértelműsítik, hogy a cél újra a magyar politikai viszonyok alakítása, a választások kimenetelének befolyásolása – írja a Magyar Nemzet.

Ismét feltűnik a „csatatérállam" kifejezés, továbbra is így jellemzik Magyarországot Korányiék, egyértelműen a soron következő hazai választásokra utalva.

 Teljesen világos, mire készülnek a globális baloldali hálózatban, amelynek hazai kulcsembere Karácsony Gergely főpolgármester és Bajnai Gordon korábbi szocialista miniszterelnök bizalmasa. Ismét dollárokkal kitömött propagandagépezettel akarják a kormánypártok ellen hangolni a közvéleményt a jövő júniusi önkormányzati és EP-választás kampányában.

Az Action for Democracy három új magyarországi kezdeményezés támogatását jelentette be, amelyekből egyértelmű, hogy a választásokra van szabva a finanszírozott projekt.

Az első a Magyar Civil Összefogás – Hungarian Civil Union (HCU), amelynek fő célja erős, önszerveződő civil társadalom kialakulásának elősegítése Magyarországon, elsősorban a demokratikus elvek előmozdítására és a részvételi programok kiszélesítésére összpontosítva.

A második program a KisPolgár – Közéleti Gyerekújság, amit a baloldal egyik legvérmesebb médiamunkása, a HVG publicistája, Tóta W. Árpád alapított. Erről Korányiék szervezete azt írja: 

A Tóta W. Árpád újságíró kezdeményezésének eredményeként létrejött KisPolgár mobil alkalmazás megbízható, pontos, de közérthető hírekkel és információkkal látja el a magyar 10 éven felüli gyermekeket.

A harmadik támogatott projekt a „Csak Amit Hallani Szeretnél” – A Jelen hetilap szerkesztőségének különleges úgynevezett bookazine-ja, amely „Magyarország jelenlegi hibrid rendszerének rejtelmeibe ássa bele magát.” A bookazine Orbán Viktorra és politikai apparátusára összpontosítva vizsgálja az ország közelmúltbeli történelmét mozgató okozati láncot.

Ismét Bajnaikhoz folyik a pénz

Ezek után nézzük, kik állnak az amerikai támogatással felvértezett szervezetek, illetve sajtóorgánumok mögött, ugyanis érdekes összefüggésekre bukkanunk.

Az utóbb említett Jelen hetilap egyik alapítója, a politológusból lett újságíró, Lakner Zoltán, aki már 2010 előtt elkötelezte magát Bajnai Gordon mellett. A baloldali kormányzás idején Lakner PolitBüro Bt.-je több mint 28,5 millió forintnyi megbízáshoz jutott. Nem véletlen, hogy az egykori politikai elemző magasztaló könyvet írt Bajnairól és egyéves kormányzásáról, Frontsebészet címmel. Most pedig a volt miniszterelnök bizalmasától, Korányi Dávidtól érkeznek a dollárok Laknerékhez. A kép teljességéhez hozzátartozik, hogy Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester vállalkozása, a Social Report Bt. is zsíros megbízásokat kapott 2010 előtt, ők 21,5 millió forintot zsebeltek be Gyurcsányék kormányzása alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések