A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Átmázolta az ellopott csivava bundáját a tolvaj, de a gazdi így is ráismert


Augusztus elején egy somogyi településen elloptak egy fekete alapon fehér foltos csivavát, majd gazdája igencsak meglepődött, mert a megtaláláskor ekkor már fekete alapon sötétszürke foltos volt a kiskutya szőrzete. A gyanúsítottnak erre is volt magyarázata.  

Családi házuk kertjéből Roni korábban soha nem szökött ki az utcára, ezért gazdája először a szomszédokat kérdezgette, valaki nem látta-e a kétéves csivavájukat? Az egyik szomszéd arról számolt be a nőnek, hogy látta, amint a szomszédos településen élő egyik férfi megállt az autójával a házuknál, majd kiszállt, odament az ingatlanjuk kerítéséhez, és simogatni kezdte a kistermetű négylábút, majd betette az autójába. A szomszéd azt hitte, a férfi csak játszik a kutyussal – olvasható a Zsaru Magazin írásában.


Roni gazdája ellátogatott a feltételezett kutyatolvajhoz. A férfi házához érve az ott lakók azt állították, nem tudnak a kérdéses csivaváról, az egyik melléképületből azonban nyüszítés hallatszott. A kutyákra jellemző hangok a nyári konyhából jöttek, és miután a helyiség ajtaját kinyitották, a bent lévő kutyus egyből a bejelentőhöz futott, akinek rögtön feltűnt, hogy az eb színével valami nem stimmelt. Míg Roni eredetileg fekete alapon fehér foltos, ez a csivava fekete alapon sötétszürke foltos volt. Első ránézésre is látszott, hogy átfestették.

A tulajdonos bejelentése után a Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai a feltételezett elkövetőt elfogták, és lopással gyanúsították. A 40 éves férfi a terhére rótt cselekményt beismerte, bár az esetet úgy magyarázta, hogy az ebet nem ő tette az autóba, hanem az magától ugrott be oda, és nem is festette át, hanem a kutya ugrott bele a nyári konyhában lévő lavórba, amelyben festéket és fáradt olajat tárolt. Aztán addig hempergett a vegyi anyagokban, amíg tetőtől talpig festékes lett.

Roni azóta ismét eredeti színében él gazdájánál, a hajfestéket is eltávolították róla, mellyel befestették bundáját.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések