A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A lengyelek a szőnyeg sarkára állították az ukrán nagykövetet, mert megunták Zelenszkijék pofátlanságát


Beidézték a lengyel külügyminisztériumba Vaszul Zvaricsot, Ukrajna varsói nagykövetét, hogy „határozottan tiltakozzon” Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentései miatt – számolt be csütörtökön a Mandiner hetilap a Reuters hírügynökségre hivatkozva. 

A lengyel–ukrán kapcsolatok azt követően mérgesedtek el, hogy Ukrajna bejelentette, bepereli Varsót, amiért – a magyarok és szlovákok mellett – az ukrán gabona importtilalmának meghosszabbításáról döntött.

Egyes európai barátaink a politika színházában szolidaritást színlelnek, miközben egy gabona-thrillert valósítanak meg

– idézte a Mandiner Zelenszkij az ENSZ Közgyűlésén elmondott beszédét. Az ukrán elnök szerint az ilyen országok „valójában segítik előkészíteni a színpadot egy moszkvai színész számára”.

Tarasz Kacska, Ukrajna gazdasági és kereskedelmi miniszterhelyettese nem sokkal később bejelentette, embargót vezet be a lengyel mezőgazdasági termékek behozatalára, Varsó pedig válaszul megígérte, hogy bővíti az Ukrajnából importtilalom alá eső termékek listáját.

Zelenszkij éppen egyik legfőbb szövetségese ellen indított hadjáratot, statisztikai adatok szerint Lengyelország az ötödik legnagyobb katonai támogatója a háborúban álló országnak, valamint az ukrán menekültek zöme is Lengyelországba utazott a harcok kirobbanását követően.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések