Ebbe a vegán csicseriborsó-currybe csupa növényi alapanyag kerül.
A vegán módra, kókusztejjel készülő csicseriborsó-curryt nem csak az izgalmas ízvilága miatt fogod szeretni, hanem azért is, mert fél órán belül az asztalon lesz. Készítheted nyers csicseriborsóból is, de akkor az elkészítése jóval tovább fog tartani, mivel a szemeket először elő kell főzni. Kókusztejből a sűrű, konzerves változatot használd hozzá.
Hozzávalók 3 személyre
👉 40 dkg csicseriborsó
👉 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 1.5 dl kókusztej
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál currypor
👉 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
👉 1 teáskanál kurkuma
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Ha már puha, húzd le a tűzről, és keverd el a curryporral, a reszelt gyömbérrel és a kurkumával. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, majd forgasd össze a lecsepegtetett csicseriborsóval is. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, sózd és borsozd meg, és kezdd el összefőzni.
Negyedóra múlva add hozzá a kókusztejet, és forrald össze. Tálald párolt rizzsel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések