A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

13 éves fiú mentette meg az öngyilkosjelölt életét Újpalotán


Ha ő nem veszi észre, lehet, már nem élne.  

Egy 13 éves fiú mentette meg egy öngyilkosjelölt életét szombaton Budapesten. A férfi az újpalotai Drégelyvár és Késmárk utca sarkán lévő panel tizedik emeletéről akarta a mélybe vetni magát - írja a Metropol. 

Podhorszki Veronika két gyermekével és fia egyik barátjával éppen arra járt autóval, amikor a 13 éves Nimród észrevette a férfit az ablakban. Azonnal szólt édesanyjának, aki lehúzódott a kocsival és tárcsázta a 112-t.

Én észre sem vettem volna, mert pont nem olyan szögben állt az autó. A fiúk szóltak nekem, hogy valaki le akar ugrani az ablakból. Amikor felhívták rá a figyelmemet, akkor vettem én is észre az ablakban álló férfit, aki már rugózott a térdével, ugrásra készülve.

– mondta a lapnak az édesanya.

Leparkoltak, kiszálltak a kocsiból, a nő fia pedig felkiabált a férfinak, hogy menjen vissza, ne ugorjon, minden rendben lesz. Eközben találtak egy 25 éves körüli fiút is, aki a környéken lakott, vele együtt tanakodtak azon, hogy még mi mást is tehetnének.

Ekkorra már a nő 11 éves fia is kiszállt a kocsiból.

„Láttam, hogy a férfi a gyerekeket nézi. Gondolom az is közrejátszott, hogy meglátta a gyerekeket. Végül szerencsére elkezdett visszamászni.”

 – folytatta az anyuka, aki végig kapcsolatban volt a segélyhívóval. Végül a rendőrséget nem hívták a helyszínre, de egy ideig még ott maradtak, az elkeseredett férfi az ablakból nézte őket, majd eltűnt.

Később a környékbeli fiú, Benedek hívta őket telefonon, és elmondta, hogy nem történt semmi baj, legalábbis a férfi nem bukkant fel többször az ablakban.

„Aztán kiposztoltam a történteket Facebookra, ahol jelentkezett is egy hölgy, aki ismeri a férfit. Elmondta, hogy mostanában rengeteg gondja van a férfinak, de szól az ismerőseinek, hogy nézzenek rá” – mesélte az édesanya.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések