A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij New Yorkba utazhat az ENSZ Közgyűlésére


Napi Újság –  Volodimir Zelenszkij elnök szeptemberben New Yorkba utazhat az ENSZ Közgyűlésére, hogy az ukrán békeképlet mellett érveljen – közölte az rbc.ua hírportál a Bloomberg amerikai hírügynökségre hivatkozva.

Az amerikai hírforrás arról számolt be, hogy New Yorkban Zelenszkij várhatóan más megbeszéléseken és üléseken is részt vesz az ENSZ Közgyűlésének hetében. A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának képviselője nem volt hajlandó kommentálni az ukrán elnök esetleges amerikai útját – mint megjegyezte – az utazási tervet hivatalosan még nem erősítették meg, és az még változhat – írja a karpat.in.ua

A kijevi kormány ragaszkodik ahhoz, hogy az ENSZ Közgyűlés során tartsák meg a csúcstalálkozót a békeképlet megvitatására. Ukrajna egyes szövetségesei azonban a nehéz logisztika miatt ezt nem akarják megtenni, és inkább a tervezett héten belül tartanak rendezvényeket – írják. Hozzáteszik: egy másik forrás szerint az ilyen találkozók megtartásának kérdése még nem dőlt el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések