A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zamatos, selymes szederkrémleves tejszínnel: behűtve az igazi


A szederkrémlevesnek az íze, az illata és a látványa is elvarázsol, ráadásul igazi hűsítő finomság.


Ilyenkor friss szederből, idényen kívül mirelit gyümölcsből is elkészítheted a csodás ízű, nem túl édes szederkrémlevest. A nyári gyümölcslevesek egyik legjobbja, amelynek élvezeti értékén sokat javít, ha átpasszírozod a gyümölcsöt. Tejszínhabbal vagy habgaluskával még vonzóbbá teheted a gyorsan elkészíthető fogást. Akár előre is megfőzheted, hiszen csak finomabb lesz, ha pihen a hűvösben.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg szeder
👉 4 evőkanál cukor
👉 1 dl habtejszín
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 db citrom
👉 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

Mosd meg alaposan a szedreket, majd tedd őket egy lábosba. Öntsd fel kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi, és kezdd melegíteni. Add hozzá a cukrot, a citrom héját és levét, a fahéjat, valamint a vaníliás cukrot. Főzd közepes hőfokon kb. 10-15 percig, amíg a szeder megpuhul és a cukor feloldódik.

Vedd le a lábast a tűzről, és hagyd a levest kicsit hűlni. Turmixold össze botmixerrel vagy turmixgéppel, majd szűrd át, hogy apró magok ne legyenek a levesben. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze egy-két perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá cukrot vagy más ízesítőt. Tedd a levest a hűtőszekrénybe legalább egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések