A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádemelés: részegen ébredt az üres buszon, elkötötte, majd flúgos futamra indult a szolnoki utcákon


Ittasan elaludt a buszon, majd ébredéskor kedve szottyant buszt vezetni annak a jászberényi férfinak, aki ellen most vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, már délután részeg volt az a jászberényi férfi, aki emiatt el is aludt a Szolnokra tartó távolsági buszon még április 26-án.

Az autóbusz sofőrje 18 óra után leparkolt Szolnokon, a busztársaság telephelyén, és bár becsukta a busz ajtaját, de nem zárta be, az indítókulcsot pedig a gyújtáskapcsolóban hagyta, majd hazaindult a telephelyről...

Az ittas férfi a buszban maradt, és amikor később felébredt, kapott a kínálkozó alkalmon.  A buszt a benne lévő kulccsal elindította, majd először telephely udvarán buszozgatott. Ekkor nekihajtott a társaság tulajdonában lévő, telephelyen parkoló tartálykocsinak, melynek következtében az autóbusz és a tartálykocsi is megrongálódott.

– Az autóbusz vezetésére jogosító engedéllyel nem rendelkező férfi ezt követően súlyosan ittas állapotban kihajtott a telephelyről a városba, és Szolnok lakott területén közlekedett, amikor a buszsofőr – akinek a telep biztonsági őre jelezte a történteket – a saját kocsijával az autóbusz után ment, megelőzte azt, így állt meg a férfi az autóbusszal.

Az ügyészség a férfival szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, továbbá pénzbüntetés kiszabására, továbbá közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratában – tájékoztatott az ügy részleteiről dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. Hozzátette, az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések