A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrán döntéshozó központra mértek csapást az orosz erők


Az orosz hadsereg csapást mért az ukrán hadsereg döntéshozó központjára – közölte az orosz védelmi minisztérium.  

“Ma este az Oroszországi Föderáció fegyveres erői csoportos csapást mértek tengeri és szárazföldi alapú nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel az ukrán fegyveres erők döntéshozatali központjára. A csapás célja megvalósult. Az objektumot eltalálták” – közölte a hivatal szóvivője.

Ezenkívül az ukrán erők négy lőszerraktárát semmisítették meg különböző területeken.

A Mikolajivi területen egy irányítóközpontot, egy radarállomást és egy Sz-300PSZ-rendszer két indítóállását semmisítették meg.

A minisztérium ismertette a katonai műveletek fő területein kialakult helyzetet is.

KUPJANSZK KÖZELÉBEN A “NYUGATI” CSAPATCSOPORT ROHAMOSZTAGAI FOLYTATTÁK SIKERES OFFENZÍVÁJUKAT.

“Az egységek bátor akcióinak eredményeként a hadsereg légierejének csapásai és a tüzérségi tűz visszaverte az ellenség öt támadását a Luganszki Népköztársaság Novoszelovszkoje, Novoegorovka és Sinkovka a Harkovi terület településeinek területén” – jelezte a védelmi minisztérium.

Az ellenség itt legalább 50 katonát, két gyalogsági harcjárművet, három kisteherautót, három M777-es tüzérségi rendszert veszített.

Zaporozsje közelében az orosz hadsereg tüzérséggel támogatva visszaverte az ukrán erők öt támadását Rabotino és Uszpenovka térségében.

Az ellenség embervesztesége meghaladta a 110 katonát. Emellett négy harckocsit, három páncélozott járművet, négy személygépkocsit, egy Krab önjáró löveget és négy M777-es tarackot veszített.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések