A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna engedélyezi a pornót


Eddig szigorúan tiltotta a törvény, Kijev azonban változtatást eszközöl. A pénznek nincs szaga, az adóbevétel pedig adóbevétel, bármiből is származik. 


Az ukrán parlament elé hamarosan bekerül egy törvénymódosítási tervezet, amely legalizálná a pornót az országban. (A kifejezést igen tágan értelmezik Ukrajnában, gyakorlatilag mindent kriminalizáltak, ami a testiséggel kapcsolatos, és nem marad a négy fal között.) A törvénymódosítási tervezetet Jaroszlav Zseleznyak képviselő jegyzi, aki indoklásában – túl azon, hogy hülyeségnek titulálta a mostani szabályokat – egész meghökkentő adatokról számolt be.

Az ukrán rendvédelmi erők ugyanis elképesztő mennyiségű időt és energiát fordítanak a törvény betartatására. Zseleznyak szerint 2021-ben a rendőrök mintegy 85 500 munkaórát töltöttek az ukrán erkölcsök szigorú felügyeletével, vagyis megfigyeléssel, nyomozással, vádemelésekkel és bírósági hercehurcákkal. „Ez negyvenegy nyomozó egyévi munkája” – mutatott rá az ukrán képviselő, aki úgy véli, a rendőrségnek lenne jobb dolga is. Ami a bírósági ügyeket illeti, még durvább adatok állnak rendelkezésre: 2022-ben 704 667 ember kapott idézést az ukrán Btk. hatályos rendeletének megsértése miatt. Zseleznyak az indokai között halkan megemlítette a korrupciót is, az ukrán rendőrök ugyanis hajlamosak voltak szemet hunyni egyes esetek felett, ha valamilyen ellenszolgáltatást kaptak érte.

Erotika és háború


Vannak ugyanakkor olyan kezdeményezések Ukrajnában, amelyek a testiség áruba bocsátásával akarják támogatni a hadsereget.

A TerOnlyFans jótékonysági projekt kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy ukrán nők (és férfiak) erotikus képeket árulhassanak rajta azoknak, akik számlával bizonyítják, hogy a fotók ellenértékét az ukrán hadseregnek utalták át.

Nasztya Kucsmenko, a csoport alapítója úgy fogalmazott: mindegy, milyen módon kapják meg a harcoló katonák a szükséges felszerelést, a lényeg, hogy megkapják. „A kezdetektől fogva arra törekszünk, hogy a törvényes kereteken belül működjünk. Ezért kizárólag erotikus és nem pornográf tartalmat gyártunk, pénz pedig egyáltalán nem érkezik hozzánk, azt egyből a hadsereg kapja” – mondta, és hozzátette, hogy tisztában vannak azzal, hogy még így is mennyire pengeélen táncol a dolog, és ha valaki nagyon akarná, bíróság elé tudná állítani őket.

Könnyű szavazás lesz


Zseleznyak szerint a törvény nemcsak elavult, de mára teljesen alkalmazhatatlan is. Mint mondta, ha ragaszkodnának a betűjéhez, nagyjából minden második ukránt le kellene tartóztatni, de még azokat a művészeket is, akik meztelen emberi testeket ábrázolnak, majd eladják a műveiket.

A törvényjavaslat támogatására egyébként néhány nap alatt összejött a szükséges számú képviselői aláírás, így annak nyilvántartásba vétele és egy bizottsági vita után be is kerül parlamenti szavazásra, hogy aztán Zelenszkij elnök az aláírásával szentesítse.

A javaslatnak természetesen vannak ellenzői, akadnak, akik máris a nemzet leépülését vizionálják, így fogalmazva:

Ez rosszabb, mint az alkoholfüggőség. Az emberek inkább maszturbálnak, ahelyett, hogy családot alapítanának és egészséges nemzedéket nevelnének”.

 Mások azon gúnyolódnak, hogy ha az ukrán törvényhozásnak a jelenlegi helyzetben a legfontosabb dolga a pornó legalizálása, akkor nagyobb a baj, mint azt bárki sejtette.

Pedig az ötlet gazdaságilag teljesen alátámasztható. Ha legális lesz ez a tevékenység, nyilván sokkal többen fogják üzleti megfontolásból művelni, mint eddig, ez pedig az adóösszegeket is megdobhatja. Márpedig Ukrajnának az állam működtetéséhez minden egyes hrivnyára szüksége van.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések