Hirdessen itt

Így fog véget érni a kánikula


Még az is kiderült, hogy melyik országrészben fognak kialakulni először záporok és zivatarok. 

Vasárnap még 32-39 Celsius-fokos maximumhőmérsékletre van kilátás, de a jövő hét első felében változás várható az időjárásban: hétfőn eléri az északnyugati országrészt egy hullámzó frontrendszer, de a hűvösebb, frissebb levegő az Alföldre valószínűleg csak szerdán érkezik meg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni videójából.

Az előrejelzés szerint a Kárpát-medencét továbbra is forró, szubtrópusi eredetű légtömeg tölti ki. Szombat este az országtól északnyugatra, északra záporok, zivatarok húznak majd el, amelyek beérhetnek Magyarország területe fölé is, a hőmérséklet hajnalra 20 Celsius-fok körülire csökken.


Vasárnap napközben szikrázó napsütés várható,

azt csak néhány helyen szűri majd fátyolfelhő. A csúcshőmérséklet 32 és 39 fok között várható és akár a napi melegrekord is megdőlhet.

Hétfőn nő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye, mert egyre közelebb kerül az országhoz egy hullámzó frontrendszer. Ez előbb az északnyugati országrészt éri el, így ott már

hétfőn 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet

és nő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye.

Az ország délkeleti részébe egy-két napos „csúszással” érkezik meg a hűvösebb, frissebb levegő, addig ott tikkasztó forróságra kell számítani – derül ki a meteorológiai szolgálat előrejelzéséből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések