A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb dél-amerikai ország jelentette be csatlakozási szándékát a BRICS-csoporthoz


Napi Újság –  Rogelio Mayta külügyminiszter közölte, hogy már Bolívia is szerepel azon az egyre bővülő listán, amelyen azok az országok szerepelnek, amelyek csatlakoznának a BRICS gazdasági blokkhoz – számolt be az Oroszhírek.

A miniszter hétfőn a Twitteren azt írta, hogy országa részt vesz a Brazília, Oroszország, India, India, Kína és Dél-Afrika alkotta szövetség augusztus 22–24-re kitűzött johannesburgi csúcstalálkozóján, és hogy Luis Arce bolíviai elnök a találkozón ismerteti majd az ország jövőbeli gazdasági és társadalmi fejlődésére vonatkozó elképzeléseit – írják.

„Tájékoztatni szeretnénk önöket arról is, hogy 2023. június 12-én Arce elnök hivatalosan is közölte Bolívia csatlakozási szándékát a csoporthoz” – mondta Mayta, kifejtve, hogy országa a fenntartható és inkluzív fejlődés irányába kíván elmozdulni, és erősíteni kívánja a feltörekvő gazdaságokkal való együttműködést.

Kijelentette, hogy Bolívia a blokk mind az öt tagjával tárgyalt a kérdésről.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések