Hirdessen itt

Migránsokat fogtak el és fegyvereket foglaltak le a rendőrök a szerb–magyar határ közelében


Napi Újság –  Hivatalos adatok szerint Szabadkáról az utóbbi fél évben mintegy hétezer migránst szállítottak el más települések befogadóközpontjaiba

Több mint kétszáz illegális bevándorlót fogott el a szerbiai rendőrség keddi akciójában, amelyet a szerb–magyar határ közelében, Szabadkán hajtottak végre. Az akció során számos fegyvert is lefoglaltak – közölte a belügyminisztérium.

Puskákat, pisztolyokat és jelentős mennyiségű lőszert talált a rendőrség Szabadkán és környékén keddi nagyszabású akciója keretében. Az elfogott migránsokat a szerb–északmacedón határnál található Presevóba szállították.

A belügyminisztérium azt követően indította meg a mintegy 800 rendőr részvételével zajló akciót, hogy az utóbbi napokban és hetekben szinte mindennapossá váltak a lövöldözések a szerb–magyar határ közelében.

Hivatalos adatok szerint Szabadkáról az utóbbi fél évben mintegy hétezer migránst szállítottak el más települések befogadóközpontjaiba.

A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, amelynek Szerbia is része. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt, ahol ismét megkísérelnek bejutni az Európai Unióba.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések