A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új egyházüldözés: az FBI katolikus parókiákon ügynökök által "érzékenyít"


Egy különleges ügynök szerint az FBI „politikai fegyverré vált a demokraták uralma alatt”.

A Vasárnap.hu a FoxNews-ra hivatkozva azt írja: még áprilisban kelt szárnyra a hír, miszerint az FBI a „belföldi terrorizmus elleni harc jegyében” besúgókat keres és szervez be a katolikus egyház megfigyelésére.  A lap szerint ez a Képviselőház igazságügyi bizottsága által nyilvánosságra hozott belső dokumentumokból derült ki. A dokumentumokat Kyle Seraphin volt FBI-ügynöktől kapták meg, és azok az FBI richmondi irodájából származtak.

Jim Jordan és Mike Johnson képviselők szerint az FBI a „fő katolikus plébániákat” veszi célba, hogy érzékenyítsék a vallási gyülekezeteket „a radikalizálódás figyelmeztető jeleire”.

FBI mint politikai fegyver

Ezután Jordan képviselő írt egy levelet Christopher Wray FBI-igazgatónak, amelyben egy sor egyéb dokumentumot is kért tőle, amelyeket korábban az FBI nem adott át az igazságügyi bizottságnak. A levélben hivatkozott Nicole Parker különleges ügynökre is, aki azt mondta a FoxNewsnak, hogy az "FBI politikai fegyverré vált a demokraták uralma alatt” – írja lapszemléjében a Manndiner.

"Ez az információ felháborító, és csak megerősíti a bizottság igényét arra, hogy minden FBI-anyag álljon a rendelkezésünkre. Az eddig elkészült dokumentumok azt mutatják, hogy az FBI hogyan próbálta felhasználni a katolikus imaházakat mint potenciális forrásokat, hogy megfigyeljék és jelentsék híveiket.

Az amerikaiak azért járnak templomba, hogy imádkozzanak és összegyűljenek lelki és személyes jobbításuk érdekében. Szabadon kell gyakorolniuk az első Alkotmány-kiegészítéshez fűződő alapvető jogaikat, anélkül, hogy aggódniuk kellene amiatt, hogy az FBI úgynevezett »tripwire« forrásokat vagy más informátorokat telepít az imaházaikba” – írta Jordan, Wray-nek.

Az FBI igazgatója azzal vágta ki magát a számára rendkívül kellemetlen helyzetből, hogy a kongresszusi tanúvallomásában úgy nyilatkozott: ez csak egyetlen területi irodában, a richmondiban történhetett meg és „maga is megdöbbent, mert ezek nem tükrözik az FBI normáit”.


Egyúttal – állítólag – utasította az ellenőrzési részlegüket, hogy vizsgálják meg, hogy történhetett mindez és mit lehet tenni, hogy ne ismétlődjön meg.

Ezzel szemben az az igazság, hogy pénteken azonban a képviselőház igazságügyi bizottsága bejelentette, hogy – az időközben beszerzett dokumentumok alapján kiderült – nem csupán az FBI richmondi irodája sáros az ügyben, hanem több nagyváros irodájais.

Ezek közül a Los Angeles-i és a portlandi irodát említették példaként, amelyek szintén ügynököket szerveztek be a keresztény közösségek megfigyelésére. Jim Jordan és Mike Johnson ismét levelet írt Christopher Wray FBI-igazgatónak, hogy legkésőbb augusztus 23-ig tisztázza az új információkat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések