A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint nyolcvannyolc öngyilkosságban segédkezett a férfi


További halálesetek kapcsán 12 újabb vádpontot sorakoztatott fel a kanadai ügyészség egy több országban is bűnügyi eljárás alá vont kanadai férfi ellen, akit öngyilkosságban való közreműködés – tanácsadás és segítségnyújtás –, valamint halált okozó anyagok internetes árusításának bűntette miatt vettek őrizetbe hazájában.  

Az 57 éves Kenneth Law a gyanú szerint nátrium-nitritet, egy húsfélék tartósítására használt, önmagában fogyasztva halált okozó vegyületet kínált eladásra weboldalakon 2020 végétől, a halálos anyagból pedig legalább 1200 csomagot postázott több mint 40 országba – közölte a kanadai rendőrség.

Kenneth Law ellen az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Olaszország, Ausztrália és Új-Zéland hatóságai is vizsgálatot indítottak. A brit Országos Bűnüldözési Ügynökség (National Crime Agency, NCA) összesen 272 olyan személyt azonosított az Egyesült Királyságban, akik idén áprilisig az elmúlt két évben vásároltak a weboldalakon kínált anyagból. Közülük 88-an meghaltak.

A Law ellen felhozott 12 új vádpont mindegyike egy-egy elhunyt személyhez, illetve csak a kanadai Ontario tartományban elkövetett öngyilkossági esetekhez kapcsolódik, és 11 körzet rendőri szervének közös nyomozati adataira épül – közölte kedden Simon James, a kanadai York rendőrségének nyomozója.

Law pénteken egy rövid óvadéki tárgyaláson jelent meg az ontariói Brampton bíróságán. Büntetőpere ugyanitt kezdődik szeptember 8-án.

Kanadában törvénybe ütközik, ha valaki öngyilkosság elkövetésére buzdít, az asszisztált öngyilkosság azonban 2016 óta legális a legalább 18 életévüket betöltöttek esetében. Ehhez bármely súlyos betegségben vagy fogyatékosságban szenvedő felnőtt kérhet – csakis orvosi – segítséget.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések