A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint 100 ezer migráns érte el idén az olasz partokat


Több mint 100 ezer migráns érte el az idén eddig Olaszország partjait – derült ki az olasz belügyminisztérium últ héten közzétett adataiból. 

A tárca beszámolója szerint keddig 100 938 illegális bevándorló érte el az olasz partokat, míg 2022-ben számuk 48 295 volt. Ezzel a tavalyi év azonos időszakához képest a menedékkérők száma több mint kétszeresére emelkedett az idén. A minisztériumi adatok szerint 2023-ban különösen nagy volt a felnőtt kísérő nélkül érkezett fiatalkorú migránsok száma (10 290).

A tárca hangsúlyozta, hogy 2017-ben volt utoljára ilyen magas az újonnan érkező migránsok száma. Figyelmeztettek, hogy amennyiben ez a trend fennmarad, akkor az év végéig a 2016. évi rekord is megdőlhet. Akkor 181 ezer migráns érkezett Olaszországba. Az idén a legtöbb migráns Guineából, Elefántcsontpartról, Egyiptomból és Tunéziából érkezett. Az ENSZ adatai szerint az idén eddig 2096 migráns tűnt el nyomtalanul a Földközi-tengeren való átkelés során. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök emiatt áprilisban a migrációs nyomás miatt országos vészhelyzetet hirdetett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések