A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes csirkemell ropogós sajttal a tetején: negyedóra munka, és mehet is a sütőbe


A krémes tejszínben sült csirkemell úgy az igazi, ha a tetején ropogósra sült a sajt.


Egyszerű, mégis fenséges finomság a szaftos sajtos-tejszínes csirkemell. Kis tepsiben készítsd, hogy két réteg hús süljön együtt, köztük pedig lágyan olvadjon a reszelt sajt. Különösen jót tesz neki egy kevés szerecsendió. A tejszínes húsok hamar elkészíthetők, és mindenki szereti őket: neked melyik a kedvenced?

Hozzávalók

👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 2.5 dl tejszín
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy a fűszeres ízek lejussanak a hús belsejébe.

A pácolási idő leteltével a csirkeszeletek felét tedd egy kisebb tepsibe. Oszd el rajta a reszelt sajt felét, majd fedd be a hús másik felével. Öntsd le tejszínnel, végül a tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még 10-15 percig, amíg a sajt ropogóssá válik a tetején.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések