A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szilvás gombóc mákos bundába forgatva: így lesz tökéletes a krumplis gyúrt tészta


Szilvás gombóc mákos bundába forgatva: így lesz tökéletes a krumplis gyúrt tészta.


A mákos bundába forgatott szilvás gombócoknak egyszerűen képtelenség ellenállni. A gombócok hagyományos krumplis gyúrt tésztából készülnek, így érdemes akkor nekiállni a készítésüknek, ha rá tudsz szánni egy kis időt. A liszt pontos mennyisége a krumpli fajtájától függ, ezért mindig fokozatosan, kanalanként adagold, amíg sima tésztát nem kapsz.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
👉 40 dkg krumpli
👉 40 dkg liszt
👉 5 dkg zsír
👉 1 tojás
👉 1 csipet só

A töltelékhez:
👉 10 db szilva
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 kávéskanál fahéj

A forgatáshoz:
👉 25 dkg darált mák
👉 25 dkg cukor

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg. Amint kézbe tudod venni, hámozd meg, még melegen törd át, és hagyd kihűlni. A kihűlt krumplihoz keverd hozzá a zsírt, a tojást, a sót és annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Gyúrj belőle sima tésztát. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, és vágd kockákra.

A szilvákat felezd el és magozd ki. Minden négyzet közepébe tegyél egy fél gyümölcsöt, szórd meg a közepüket fahéjas cukorral, és formálj belőlük gombócokat. Egy lábosban forralj vizet. Amikor már gyöngyözik, tedd bele a gombócokat. Miután feljöttek a víz felszínére, egy-két percig főzd, majd szűrőlapáttal szedd ki őket, és forgasd meg cukros mákban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések