Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült citromos tőkehalfilé kevés munkával: nem csak finom, egészséges is


A citromos tőkehalfilé könnyű és egészséges vacsora, amiben kalória is alig van.


Az omlós, citromos tőkehalfilé kevés munkával készül, és érdemes a köretnek szánt krumplival együtt sütni. A krumpliszeleteket először a hal nélkül tedd a sütőbe, mert a hal sokkal rövidebb idő alatt megsül. Ha szereted az olívabogyót, bátran melléteheted!

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 4 db tőkehalfilé
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 citrom leve
👉 só
👉 bors
👉 2 evőkanál olívabogyó (elhagyható)

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és egyengesd el egy nagy tepsiben. Szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, forgasd össze kevés olívaolajjal, és told 200 fokos sütőbe. A halszeleteket olvaszd ki. Legjobb, ha elkészítés előtt néhány órával kiveszed őket a mélyhűtőből, de úgy is megfelel, ha a mikróban olvasztod fel.

Forró vizet inkább ne engedj rájuk. A félig átsült krumplit vedd ki a sütőből, és helyezd el rajta a kiolvasztott halszeleteket, amelyekről előzőleg felitattad a nedvességet. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal, oregánóval, és csavard rájuk egy fél citrom levét. Tehetsz mellé egész olívabogyókat is. Takard le a tepsit alufóliával, és tedd vissza a sütőbe még húsz percre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések