A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Segítségnyújtás ürügyén 1000 forinttal és egy sörnyitóval vették le a részeg embert: végrehajtandó börtönbüntetést kértek rájuk


Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség  két férfival szemben, akik két hónappal ezelőtt, a Teréz körútnál segítségüket ajánlották egy földön ülő férfinak, ám nem emberbaráti szívességként, hanem hogy az ittasságát kihasználva értékeket szerezzenek tőle.  

A vádlottak a kapatos embert felsegítették, majd egy közeli villamosmegállóba kísérték, ahol ezután kifosztották. A tettesek börtönben végezhetik.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. július 8-án kora reggel a VI. kerületben, a Teréz körúton felfigyeltek a járdán ülő, ittas állapotban lévő sértettre, és elhatározták, hogy megpróbálnak tőle értékeket szerezni. Ezután a sértetthez léptek, majd segítségnyújtást színlelve, az egyik vádlott felsegítette őt a földről, miközben a társa – értékeket keresve – megtapogatta a férfi kabátzsebét. 

Ezt követően a vádlottak átkísérték a sértettet a zebrán, majd a közeli villamosmegállóhoz mentek, ahol leültek úgy, hogy a vádlottak a sértettet közrefogták. 

Ezután az egyik vádlott – a sértett ittasságát kihasználva – kivett a férfi ruhazsebéből 1000 forintot és egy sörnyitót, amit zsebre tett. Társa addig a környezetüket figyelte, biztosítva, hogy senki ne zavarja meg őket.

A térfigyelő szolgálat munkatársai azonban észlelték és figyelemmel kísérték a vádlottak cselekményét, a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök pedig elfogták őket, amelynek során megtalálták náluk a sértettől eltulajdonított bankjegyet és a sörnyitót.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két férfit kifosztás bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó felvétel elején a vádlottak összebeszélése látható, majd ezután az egyikük felsegíti a földről az ittas férfit, miközben a társa megtapogatja a sértett kabátzsebét. Ezután átkísérik a sértettet a zebrán, majd leülnek a megállóban – ezt követően történik a kifosztás.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések