A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sandra Bullocktól követelik, hogy adja vissza az Oscar-díját


Hazugság volt A szív bajnokai?


Perel a történetet ihlető Michael Oher volt NFL-játékos, aki lerántotta a leplet az őt befogadó család titkáról. Az állítások miatt a film főszereplője, Sandra Bullock is kereszttűzbe került – írta meg a Hirado.hu.

2010-ben Sandra Bullock elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat A szív bajnokai című filmért, amelyben Leigh Anne Tuohyt alakította.

A filmet egy Tennessee állambeli család valós története ihlette, amely befogadta és örökbe fogadta Michael Ohert, aki később a National Football League-ben (NFL) játszott.

Az elmúlt héten A szív bajnokai illúziója szertefoszlott, miután Oher azzal vádolta meg a Tuohy családot, hogy valójában soha nem fogadták örökbe őt, és csak azért vették gondnokság alá, hogy komoly pénzzel járó szerződéseiből ők is pénzhez jussanak.

Tuohyék szerint az elszegényedett Oher korábban 15 millió dollárt próbált tőlük kicsikarni, annak fejében, hogy ne terjesszen el egy kellemetlen pletykát a családról. Mivel nem kapta meg az összeget, szerintük Oher a bíróságon indította el hadjáratát.



Sandra Bullockot is támadja a közvélemény

Tekintettel arra, hogy a film újra felbukkant a hírekben, néhányan felvetették, hogy vissza kellene vonni Bullock Oscar-díját, amivel Quinton Aaron, aki Ohert alakította a filmben, nem ért egyet.

„Manapság gyorsan terjed a gyűlölet. Semmi sem utal arra, hogy bármi köze lenne ehhez. Ő egy színésznő, akit felvettek egy munkára, és ezt olyan jól csinálta, hogy jutalmat kapott érte. Miért venné el bárki ezt a jutalmat csak azért, ami ma, 14 évvel később történik? Bárcsak békén hagynák őt, most veszítette el a szerelmét” – utalt Bryan Randall hirtelen halálára Aaron a Fox News Digitalnak.

Hétfőn Michael Oher, az egykori NFL-játékos, akinek a történetét A szív bajnokai című film is bemutatta, azt kérte a Tennessee állambeli bíróságtól, hogy szüntesse meg jogi kapcsolatát a Tuohy családdal, akik befogadták őt. A 37 éves Oher azt állíja, hogy nemrég tudta meg, hogy a Tuohy család soha nem fogadta örökbe, ahogyan azt a filmben ábrázolták.

Oher szerint a család rászedte, hogy aláírjon egy megállapodást, amelyben a házaspár csupán gondnokság alá vette őt, és ezzel felhatalmazást kaptak arra, hogy üzleti döntéseket hozzanak, valamint hasznot húzzanak az élettörténetéből, amely 309 millió dollárt hozott a mozipénztáraknál.

A sportoló megható történetét Michael Lewis vetette papírra, és bestseller regény lett belőle. Az író a könyvből befolyó pénznek a felét a Tuohy családnak és Michaelnek adta, akik szétosztották az összeget.

“A családban mindenki egyenlő részt kapott, beleértve Michaelt is. Ez körülbelül 14 ezer dollár volt fejenként” – mondta Touhy, aki szerint senki nem látott egy fillért sem a filmből.

A Today magazin szerint Oher 2007-ben szerződést kötött történetére a 20th Century Foxszal, akik a futballjátékos tudta, és mindenféle fizetés nélkül eladták a történetének jogait, így nem igaz Oher jelenlegi állítása, miszerint a család milliókat profitált egy olyan sztoriból, ami nélküle nem is létezne.

Napi Újság Esti Mozi: A szív bajnokai

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések