Ne mindig ugyanazzal a töltelékkel kínáld a palacsintát! A mascarponés, szedres változat kitűnő újítás lehet.
A jóféle házi palacsintát mindenki szereti. Hagyományos töltelékekkel, de a különféle rakott és sós, húsos változatok is csábítóak. Érdemes kísérletezni, a mascarponés, szedres palacsinta egyszerre édeskés és kellemesen fanyar, az ízek tökéletes harmóniát alkotnak. A krémhez a mascarponét vedd ki előre a hűtőből, könnyebb lesz vele dolgozni, a tejszín pedig legyen jó hideg. Adj a tésztához mindig egy kevés olajat, így kevésbé szakad majd. Továbbá feltétlenül pihentesd, mielőtt kisütöd!
Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 2 db tojás
👉 2.5 dl tej
👉 2 dl szénsavas ásványvíz
👉 2 evőkanál olaj
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 csipet só
A töltelékhez
👉 25 dkg mascarpone
👉 2 dl habtejszín
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
👉 25 dkg szeder
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral és a sóval. Add hozzá a tejet, majd az átszitált liszttel felváltva a szénsavas vizet. Dolgozd simára a masszát, amennyiben túl sűrű, önts még hozzá szénsavas ásványvizet.
Pihentesd legalább fél órán át, majd keverd hozzá az olajat, és süsd meg a palacsintákat zsiradékkal vékonyan megkent palacsintasütőben.
A tejszínt verd kemény habbá, majd dolgozd hozzá a mascarponét és a kétféle cukrot. Kend meg vele a kisütött palacsintákat, és szederrel tálald.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések