A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Pressman megpróbálja vazallusként kezelni a magyarokat"


A demokraták idején „a világ valamelyik pontján bombák hullanak”.

Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője szombat reggel az M1 műsorában arról beszélt, hogy David Pressman igyekszik beavatkozni a magyar belpolitikába. Szerinte az USA helyi képviselőjeként amit Pressman tesz, vagy nyilatkozik, az olyan, mintha Biden elnök tenné. Ezért, ha egy antiszemita kijelentéséről elhíresült magyar politikust hív meg széder esti vacsorára, abból jól látszik ennek a beavatkozásnak a gyakorlata is.

A szakértő úgy látja, az USA hegemón pozíciója kezd meginogni. Erre a republikánus vezetés úgy reagál, hogy megpróbálja a szövetségeseket szövetségesként kezelni és velük együttműködve erőt felmutatni. A demokraták idején viszont „a világ valamelyik pontján bombák hullanak” – jelentette ki.

Példának felhozta az Obama-kormányt, illetve Hillary Clinton külügyminisztersége idején tett intézkedéseket is. 
A demokraták politikájára az is jellemző, hogy a szövetségeseiket megpróbálják vazallusként kezelni, ami a szakértő szerint David Pressman viselkedésén is meglátszik.

Kitért arra is, hogy Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség nemrég arra hívta fel a figyelmet: egy diplomatának fontos feladata lenne, hogy valamiféle kommunikációt valósítson meg, főleg, ha szövetséges államban jelenik meg. Ennek a nyomait Carlson nem látja.

Hozzátette, a kampány idején az USA nem válogatott az eszközökben, és nagyon komoly beavatkozásokat hajtott végre, hogy egy olyan bábkormányt állítson Magyarország élére, amely hajlandó fegyvereket és katonákat is küldeni Ukrajnába.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések