Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Póréhagymával és füstölt sonkával készült tepsis krumpli: palacsintatészta fogja össze


Így is isteni a tepsis krumpli! Most póréhagymát és füstölt sonkát tehetsz a rétegek közé.


A póréhagymával és füstölt sonkával készült tepsis krumpli valójában nem más, mint az édes francia süti, a clafoutis (ejtsd: ‘klafuti’) sós változata. A krumplis-hagymás rétegeket palacsintatészta tartja egyben, így egy sűrű, lepényhez hasonló egytálételt tehetsz az asztalra. Akár hónap végén is bátran előveheted ezt a receptet, mivel nem csak finom, de olcsó is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg füstölt sonka
👉 4 dl tej
👉 4 tojás
👉 4 krumpli
👉 1 póréhagyma
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A krumplit negyedóra alatt héjában főzd elő. Tedd hideg vízbe, hogy kihűljön, majd ha már kézbe tudod venni, hámozd meg és karikázd fel. A krumpliszeleteket pakold egy kivajazott tepsibe. A sonkát és a póréhagymát szeleteld fel és forgasd össze a krumplival.

A lisztből, a tejből és a tojásból keverj palacsintatésztát. Sózd és borsozd meg, majd öntsd a hagymás krumpli tetejére. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe 45 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy megpiruljon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések