A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pilhál György: Az Orbán fóbiás Gelencsér a hordó tetején


A neki javasolt szántóföldi kapálás helyett ezúttal önjelölt miniszterelnöki programszervezőként tülekszik a nyilvánosság elé a Momentum túlmozgásos frontembere, Gelencsér Ferenc:

„Írásbeli kérdéssel fordultunk Tompos Mártonnal a magyar miniszterelnökhöz. Hazánk miniszterelnöke és külügyminisztere 2022. február 24-e óta ugyanis nem talált módot arra, hogy a megtámadott ország fővárosába, Kijevbe látogasson. Ez a lépés tovább nem odázható.”

A magát államférfiként aposztrofáló csörgősipkás ifjú tavaly májusi megválasztása óta számos alkalommal adta jelét, hogy elődeihez hasonlóan súlyos Orbán-fóbiában szenved.

Az egész attól igazán érdekes, hogy miközben levakarhatatlanul rácuppant a miniszterelnökre, az ellenzéki kórussal együtt maga is arról papol: Orbán Viktor teljesen el van szigetelve, egyedül bolyong a világban, nem tényező stb. Ehhez képest hősünk most a kormányfő ceremóniamestereként csinál magából bohócot. Van benne gyakorlata.

Az igaz, hogy már boldogult Saul Alinsky, az anarchiacsinálás koronázatlan királya is megmondta, akkor lesz igazán sikeres a „munka”, ha az elkövető maga is élvezi, amit csinál. (A horda lózungjainak sulykolása előbb-utóbb azonos platformra hozza a hőbörgő felekezeteket; minél primitívebb a kántáló tömeg, annál inkább.) Ám Alinsky figyelmeztet: a hordószónoklat, a vásári demagógia komoly veszélyeket is hordoz magában. Ha az igényesebb ellenzékieknek nem tetszik az előadó (esetünkben Gelencsér mulattató) infantilis produkciója, az könnyen visszafelé sül el.

Mi itt csak egy kávét kérünk, habbal." – írja a Magyar Nemzet publicistája a lap hasábjain.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések