A pizzás tekercs akkor a legjobb, ha kelt tésztából készíted.
A különféle tekercseket csak imádni lehet: az édes kakaóstól a sonkásig számtalan változatot kipróbálhatsz. A pizzással biztosra mehetsz, hisz kicsik, nagyok egyaránt szeretik, és bármilyen alkalomra kiváló. Talán csak az a hibája, hogy képtelenség belőle annyit készíteni, amennyi elég lenne. Ha nincs kéznél pizzaszósz, a paradicsompürébe keverj zöldfűszereket.
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához
👉 50 dkg finomliszt
👉 3 dkg élesztő
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 dl tej
👉 1.5 dl víz
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál só
A töltelékhez
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg sonka
👉 5 evőkanál pizzaszósz vagy sűrített paradicsom
👉 1 doboz konzervkukorica
👉 1 teáskanál szárított oregánó
A kenéshez
👉 1 db tojás
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, és morzsold bele az élesztőt, keverd hozzá a cukrot. Pihentesd pár percig, amíg habosodni kezd. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, és öntsd hozzá az élesztős keveréket, a vizet, majd add hozzá az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, akkor jó, ha sima és rugalmas. Takard le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni meleg helyen körülbelül egy órán keresztül, amíg a tészta a duplájára nő.
Ezt követően gyúrd át, oszd négy részre, és nyújtsd ki téglalap alakúra. Kend meg vékonyan a tésztát pizzaszósszal. Tedd rá a kisebb darabokra vágott sonkát, a lecsepegtetett kukoricát, szórd meg oregánóval és reszelt sajttal. Szorosan tekerd fel, majd vágd két-három centis darabokra. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és pihentesd még 30 percig.
Végül kend le a felvert tojással, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt szép pirosra.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések