A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Phenjan: a Koreai-félszigeten elkerülhetetlen a nukleáris háború


Phenjan biztos abban, hogy a Koreai-félszigeten elkerülhetetlen a nukleáris háború – jelentette ki Kang Szun-nam a KNDK védelmi minisztere a Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia résztvevői előtt tartott beszédében, amelyből a RIA Novosztyi idézett. 

“A nukleáris háborúval kapcsolatban a Koreai-félszigeten most már nem az a kérdés, hogy lesz-e, hanem az, hogy ki és mikor fogja kirobbantani. Az Egyesült Államok és bábja a Koreai Köztársaság részéről a nukleáris háború iránti mánia a Koreai-félszigetet és Északkelet-Ázsiát a nukleáris háború új melegágyává teszi” – mondta a “Biztonság az ázsiai-csendes-óceáni térségben” című plenáris ülésen elhangzott beszédében.

Áprilisban az Egyesült Államok és Dél-Korea elfogadta a washingtoni nyilatkozatot, amelyben Szöul biztosította az Egyesült Államok ígéretét, hogy Észak-Korea nukleáris támadása esetén azonnal beveti “a szövetség teljes erejét”, beleértve az atomfegyvereket is.

Emellett tavaly szeptemberben Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter japán kollégájával, Jaszukaze Hamadával folytatott megbeszélése után kijelentette, hogy Washington kész megvédeni a szigetországot “a hagyományos fegyverek és a nukleáris képességek teljes arzenáljának” felhasználásával. Azt azonban nem részletezte, hogy pontosan kik fenyegethetik Japánt.

Májusban Jun Szogjol dél-koreai elnök és Fumio Kishida japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy megerősítik a háromoldalú biztonsági együttműködést az Egyesült Államokkal, és megosztják egymással az észak-koreai rakétakilövésekkel kapcsolatos adatokat. Ezenkívül Jun Szogjol nyitva hagyta annak lehetőségét, hogy Tokió a jövőben részt vegyen a Washingtoni Nyilatkozatban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések