A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ötezer négyzetméteren lángolt a sertéstelep


Elsődleges információk szerint üres állattartó telep égett Nagybaráti pusztán. Legutóbb több mint két hónappal ezelőtt csaptak fel a lángok a terület nyugati oldalán. Akkor mintegy 400 koca égett bent az épületben, és körülbelül 20 ezer sertést sikerült megmenteni a lángoktól. 

Úgy tudjuk, hogy a csütörtöki tűz a sertéstelep keleti felében található üresen álló istállóban keletkezett valamikor délelőtt fél 11 magasságában. A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megkeresésünkre elmondta, a 13 ezer négyzetméteres épület kevesebb mint fele, összesen 5000 négyzetméternyi terület égett.

A helyszínre Nagyatádról, Barcsról, Marcaliból, Böhönyéről és Kaposvárról hivatásos tűzoltók, Bolhásról, valamint Segesdről önkéntesek érkeztek. A mintegy 50 tűzoltó nagyjából két óra alatt fojtotta el a lángokat.

Információink szerint az épületben eszközök és ládák voltak, melyek a tűzben elégtek, de szerencsére emberi és állati sérülés sem történt. A tűz keletkezésének okait szakértők vizsgálják. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések