A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orosz vadászgép kísért egy amerikai felderítő drónt a Fekete-tenger felett


Egy orosz Szu-30-as vadászrepülőgép kísérte az MQ-9A Reaper amerikai felderítő drónt – közölte újságírókkal az orosz Nemzeti Védelmi Irányító Központ.


“2023. augusztus 5-én az orosz radarrendszerek a Fekete-tenger vizei felett egy légi célpontot észleltek, amely az Oroszországi Föderáció államhatárához közeledett. A légi célpont azonosítására és az Oroszországi Föderáció államhatárának megsértésének megakadályozására a légvédelmi egységek egy Szu-30-as vadászrepülőgépét szolgálatba állították. Az orosz vadászgép személyzete a légi célpontot az amerikai légierő MQ-9A Reaper típusú pilóta nélküli felderítő repülőgépeként azonosította” – közölte a központ.

Kiemelték, hogy amint az orosz vadászgép megközelítette a külföldi felderítő drónt, az azonnal fordulatot tett Oroszország államhatárától távolodva.

Az orosz gép biztonságosan visszatért a hazai légi bázisára. Nem történt illetéktelen behatolás Oroszország légterébe – közölték az orosz illetékesek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések