A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orosz légitámadás érte Herszont, többen meghaltak


Az ukrán főügyészség vasárnap közzétett becslései szerint a 2022 februárja óta tartó háborúban már legalább 500 gyerek halt meg


Orosz rakétatámadás érte vasárnap a dél-ukrajnai Herszon régióját, a hat halálos áldozat között egy csecsemő is van - jelentette be az ukrán belügyminiszter a Telegramon.

Igor Klimenko azt mondta, az alig 23 napos kisbaba mellett három felnőtt - köztük a csecsemő szülei - haltak meg Siroka Balka településnél, két másik ember Sztaniszlavnál. A csecsemő testvére, egy 12 éves gyerek súlyos sebesülésekkel kórházba került.

Az ukrán főügyészség vasárnap közzétett becslései szerint a 2022 februárja óta tartó háborúban már legalább 500 gyerek halt meg, további 1100 pedig különböző mértékű sebesülést szenvedett. Az ügyészség részéről hozzátették, hogy a valódi szám ennél vélhetően sokkal magasabb, ugyanis a harcok sújtotta, valamint az orosz erők által megszállva tartott régiókból nincsenek adatok.

A legtöbb gyerek a kelet-ukrajnai donyecki és harkivi régióban vesztette életét, ám sok a halálos áldozat Kijev és Herszon térségében is - tette hozzá az ügyészség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések