A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriásit kaszálnak az ukrajnai háborún a nyugati fegyvergyártók


Szárnyalnak a bevételek, a fejlett országok GDP-je viszont lassan növekszik. 

A vezető nyugati védelmi vállalatok bevételei jelentősen növekedtek, az amerikai fegyvergyártók pedig továbbra uralják a globális fegyveripart –írta a Defense News. A magazin friss „a 100 legnagyobb védelmi cég 2022-ben” nevű rangsora szerint


az Egyesült Államok öt legnagyobb fegyveripari vállalata összesen 196 milliárd dolláros bevételt ért el.

A rangsor szerint négy amerikai székhelyű vállalat került a világ öt legnagyobb katonai vállalata közé. Az Egyesült Államok a háború közepette Ukrajna legfőbb fegyverforrása lett, mivel mintegy 37 milliárd dolláros katonai támogatást nyújtott Kijevnek – a portál szerint.

Az első félévben a 25 legnagyobb nyugati védelmi vállalat bevétele 11 százalékkal 212 milliárd dollárra nőtt, a vállalati információk szerint. Számítások szerint e vállalatok teljes fegyvereladása 2023-ban várhatóan 448 milliárd dollárt tesz ki, ami 47 milliárd dolláros növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A jelentés szerint 2026-ra ez az összeg több mint 20 százalékkal, 554 milliárd dollárra emelkedhet az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások és az európai újrafegyverkezés miatt. További becslések szerint szerint a nyugati védelmi vállalatok 2021 és 2026 között 150 milliárd dollárral, azaz 37 százalékkal fogják növelni bevételüket – írta a Farsz iráni hírügynökség.

Ezzel szemben

a fejlett országok gazdasági növekedése ugyanebben az időszakban ennek az ütemnek a felét fogja elérni.

Az IMF előrejelzése szerint, amely szerint 2026-ra a fejlett országok együttes GDP-je 67,8 billió dollár lesz, szemben a 2021-es 56,6 billió dollárral.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések