A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olaszország volt miniszterelnöke szerint az EU vezetők Washington csicskái


A volt miniszterelnök, jelenleg az Öt Csillag Mozgalom ellenzéki politikai párt vezetője


Az ukrajnai konfliktusra vonatkozó NATO-stratégia, amely a katonai szállítmányokon és az eszkaláció logikáján alapul, kudarcot vallott, miközben maga a válság rávilágított arra, hogy az EU képtelen vezető szerepet vállalni, és hangsúlyozta az alárendeltségét az USA-nak - írja az oroszhírek.hu.

Giuseppe Conte, Olaszország volt miniszterelnöke, jelenleg az Öt Csillag Mozgalom ellenzéki politikai párt vezetője szombaton fejtette ki ezt a véleményét.

„A NATO eddig követett stratégiája, amely az Ukrajnának történő folyamatos katonai szállítások és az eszkaláció logikáján alapul, nem vezetett Oroszország katonai vereségéhez: nem volt vereség az orosz hadseregnek Bahmutnál (Artyomovszk), nem omlottak össze katonai egységei, nem történt visszavonulás az ukrán ellentámadás során. Az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági és pénzügyi szankciók nem vezettek csődhöz, nem döntötték le a gazdaságát” – írta Conte a Facebook-oldalán.

„Oroszország elszigetelése semmiképpen sem vált valósággá. éppen ellenkezőleg, most ért véget a BRICS-csoport 15. csúcstalálkozója, amely konkrét kilátásba helyezte, hogy 2024-ben tovább bővül, és a világ népességének 45%-át és a világGDP-jének 38,2%-át fogja lefedni” – folytatta Conte.

Conte szerint „a vén Európa szívében zajló konfliktus rávilágított arra, hogy az Európai Unió képtelen hatékony közös stratégiát kidolgozni és önálló politikai és gazdasági vezető szerepet felmutatni, ezzel szemben rávilágított az [európai] uralkodók alárendeltségére az Egyesült Államoknak”.

Mint a volt olasz miniszterelnök megjegyezte, pártja „mindig is meg volt győződve arról, hogy téves az a törekvés, hogy katonai vereséget okozzanak az Oroszországi Föderációnak”.

Conte többször felszólított az Ukrajnával kapcsolatos béketárgyalások megkezdésére. Különösen azt mondta, hogy támogatja „az áttörést a tárgyalási folyamatban” a Vatikán és „a nemzetközi közösség minden más szereplőjének” részvételével.

A volt miniszterelnök megjegyezte, hogy „nem hagyná meg” Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek ”a jogot, hogy eldöntse, hogyan, mikor és milyen feltételek mellett üljön le a tárgyalóasztalhoz”.

Az Öt Csillag Mozgalom régóta ellenzi, hogy fegyvereket küldjenek Ukrajnának. Ez az álláspontja közvetve az előző kormánykoalícióból való kilépéshez vezetett, ami 2022 nyarán Mario Draghi előző kormányának bukásához vezetett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések