A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olasz tábornok: Kedves homoszexuálisok, nem vagytok normálisak!


Áll a bál Olaszországban a Roberto Vannacci tábornok könyve miatt.


Az olasz hadseregtábornok, aki hataalmas vitát váltott ki a saját kiadású könyvének bizonyos tartalma miatt, amelyben többek között a homoszexuálisokat támadja - írja a lanotiziagiornale.it.

A hadsereg hivatalos közleményben határolódott el a tábornok kijelentéseitől.

Roberto Vannacci, aki La Spezia városából származik, a hadsereg tábornoka. Felesége egy Camelia nevű nő, két kislánya van. Pályafutása ejtőernyős tisztként kezdődött, és csatlakozott a hadsereg egyetlen Incursor egységéhez, a 9. ejtőernyős rohamezredhez, a "Col Moschin" nevű alakulathoz. Megszerezte a parancsnoki engedélyt, és ennél az egységnél az Incursor műveleti osztag, század és zászlóalj parancsnoka volt. A modenai katonai akadémián egy tiszti kadét századot is vezetett. A Szárazföldi Műveleti Erők Parancsnokságának műveleti irodájában is szolgált különleges erők tisztjeként, és a NATO hadsereg gyorsreagálású hadtestének különleges erők fő tisztje volt Solbiate Olona-ban.

Zászlóaljparancsnoksága után a COFS-nál helyezkedett el, ahol olyan fontos operatív pozíciókat töltött be, mint a műveleti iroda vezetője, a műveleti vezérkar alfőnöke és a parancsnokhelyettes/vezérkari főnök. 2009-ben Afganisztánban a Nemzetközi Biztonsági és Támogató Erők (ISAF) vezérkari főnökének katonai asszisztenseként tevékenykedett. A különleges erők egységeinek parancsnoksága alatt részt vett szomáliai, ruandai, jemeni, balkáni, elefántcsontparti, iraki, afganisztáni és líbiai műveletekben.

Vannacci tábornok - amellett, hogy alapos gépészmérnöki tanulmányokat folytatott - a Torinói Egyetemen stratégiai tudományokból, a Trieszt-i Egyetemen nemzetközi és diplomáciai tudományokból, valamint a Bukaresti Egyetemen hadtudományokból szerzett mesterdiplomát. Emellett a Torinói Egyetem stratégiai tudományokból szerzett mesterdiplomát, valamint a Milánói Katolikus Egyetemmel és a római LUISS Egyetemmel együttműködésben nemzetközi stratégiai-katonai tanulmányokból szerzett mesterdiplomát.

A tábornok a 'Fordított világ' című, saját kiadású könyvében tett néhány kijelentése miatt verte ki a biztosítékot. A könyv néhány homoszexuálisok elleni tartalma vitát váltott ki:

"Kedves homoszexuálisok, nem vagytok normálisak, lépjetek túl rajta!. Nem csak azért, mert támadások érik a feminista mozgalmat, a környezetvédelmi mozgalmat és az illegális bevándorlókat is. 'Az illegális lakásfoglalók, akik a törvényes tulajdonosok felett érvényesülnek' - olvasható a hátsó borítón -, 'amikor egy illegális bevándorlóra többet költenek, mint egy honfitársunk minimálnyugdíjára; amikor a lakásba behatoló delikvenssel szemben a végső védekezést bíróság elé állítják; amikor a legszigorúbb és legköltségesebb környezetszennyezés elleni intézkedések meghozatalára kényszerülünk, de a szinte valamennyi éghajlatváltoztató gáz termelői fütyülnek rá, és jólétben vannak."

- írja a könyvében a tábornok.

Aztán ezt olvashatjuk:

"a városok a jómódú és alternatív szinglik helyévé alakulnak át, miközben a munkások, a dolgozók és a családok kénytelenek elhagyni őket; amikor az apa vagy anya megnevezés diszkriminatív, kényelmetlen és kizárólagos lesz, mert ütközik azokkal, akik nem apák vagy anyák; amikor hangos kiáltás hallatszik az egyre több és több különböző jog elfogadása után anélkül, hogy a kötelességek ugyanolyan sűrű sorát biztosítanák; amikor már nem tudjuk, hogyan nevezzünk egy fekete embert, mert minden olyan jelző, amely a bőrének nagyon nyilvánvaló és kirívó színére utal, sértésnek minősül. Sokan ezt az állapotot nevezik civilizációnak és haladásnak. Íme, ezt a könyvet mindannyiuknak ajánljuk!"

Az olasz hadsereg elhatárolódik a könyv tartalmától

"A mai napon egyes sajtóorgánumokban megjelent hírekkel kapcsolatban, amelyek a Roberto Vannacci hadosztálytábornok által saját maga által kiadott könyv tartalmára vonatkoznak" - olvasható a hadsereg vezérkarának közleményében - "a fegyveres erők elhatárolódnak a tábornok által kifejtett (a szövegben meghatározott) teljesen személyes gondolatoktól".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések