A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Noah Lyles a leggyorsabb férfi


Az amerikai Noah Lyles nyerte meg a férfi 100 méteres síkfutást vasárnap este a budapesti atlétikai világbajnokság második versenynapjának zárószámában. 

A 200-on kétszeres vb-győztes, olimpiai második Lyles korábban is versenyzett a klasszikus sprinttávon, ám igazán idén feküdt rá a 100-ra, ami olyan jól sikerült, hogy előbb megnyerte az amerikai bajnokságot, majd Budapesten egyértelmű fölénnyel diadalmaskodott.

A döntő előtt nem lehetett kimagasló favoritot megnevezni, a szezonban közel voltak egymáshoz a legjobbak és a vb korábbi futásai során többen mutattak nagyszerű formát. Lyles a szezonban mindig nyert, amikor a táv első harmadánál nem volt túl nagy a hátránya, mivel az utolsó ötvenen egyértelműen ő a legjobb a mezőnyben. A vasárnapi fináléban a 2019-es vb-győztes Christian Coleman kezdett a legjobban, de a jamaicai Oblique Seville, az idei év legjobb idejével érkezett brit Zharnel Hughes és a botsvanai Letsile Tebogo is ott volt mellette, közben Lyles sem került nagy hátrányba. Utóbbi 70 méternél már a többiek mellett volt, a végén pedig ő volt a leggyorsabb és 9.83 másodperccel - a világ idei legjobbját beállítva - győzött. A célba gyakorlatilag egyszerre ért be Tebogo (9.88 mp), Hughes (9.88) és Seville (9.88). A célfotó szerint a botsvanai egy ezreddel volt gyorsabb Hughesnál és néggyel a jamaicai sprinternél.

Női távolugrásban a szerbek klasszisa, Ivana Vuleta megszerezte karrierje első szabadtéri vb-aranyát. Ő volt az egyedüli, aki 7 méter fölé jutott, ő viszont kétszer is, előbb 7,05-ig, majd - az ötödik sorozatban - 7,14 méterig repült.

Férfi 10 000 méteren az ugandaiak 5000-es olimpiai bajnoka, Joshua Cheptegei megszerezte az aranyérmet a kenyai és az etióp futók elől, miután valamennyi riválisát lehajrázta. A második helyen a kenyai Daniel Ebenyo, a harmadikon az etióp Selemon Barega ért be.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések