A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nemzetközi jogászok mentek neki a magyarokat kitiltó osztrák rendeletnek


Júliustól már csaknem százhatvan eurós (hatvanezer forint) díjat kell fizetniük azoknak, akik Ausztriába akarnak menni a Somfalva (Schatterndorf) és Ágfalva közötti határátkelőn – számolt be a Magyar Nemzet.


Nemzetközi jogászok támadták meg a somfalvi határt lezáró rendeletet. Az osztrák alkotmánybíróságnál normakontrollt kértek, az Európai Bizottságnál panaszt tettek, az OLAF-nál bejelentéssel éltek, és kártérítési pert is indítottak az Ágfalva és Somfalva között kialakult helyzet miatt – számolt be róla a HírTV.

Az elmúlt években a magyar Ágfalva és az osztrák Somfalva közötti határátkelő az ingázók fontos útvonalává vált. Csakhogy a megnövekedett forgalom miatt több lett a baleset is, ezért az osztrák település polgármestere korlátozást vezetett be: júliustól már csaknem 160 eurós (hatvanezer forint) díjat kell fizetniük azoknak, akik Ausztriába akarnak menni a Somfalva (Schatterndorf) és Ágfalva közötti határátkelőn – emlékeztettek.

A díj két évre szól, és nagy része levásárolható az ottani boltokban, de az ingázók így is méltánytalannak tartják – írják.

Szijjártó Péter július elején arra kérte az osztrák európai integrációs minisztert, aki az európai forrásokat is felügyeli, hogy „legyen kedves, és tegyen lépéseket, hogy Burgenland tartomány vagy a helyi önkormányzat ne hozzon olyan lépéseket, amelyek a közös európai megállapodásokkal ellentétesek.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések