A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin nem vesz részt Prigozsin temetésén


Hétfőn még nem tudta Putyin, hogy elmegy-e Prigozsin temetésére, kedden már azt közölte a Kreml, hogy az orosz elnök nem tervez elmenni a Wagner-csoport vezetőjének temetésére, írja a Guardian. 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak azt mondta, a Kreml nem tud a tervezett temetési intézkedésekről, ez ugyanis a család ügye.

Az FSZB vasárnap erősítette meg, hogy Prigozsin is rajta volt azon a Moszkvából Szentpétervárra tartó gépen, amely múlt szerdán lezuhant. A Kreml „abszolút hazugságnak” nevezte azt, hogy a nyugati hírszerzés szerint Putyinnak köze volt Prigozsin halálához.

Prigozsin korábban kérte Putyint, hogy vegye zsoldosait állami ellenőrzés alá, ezt az orosz elnök azonban megtagadta. Prigozsin később azt mondta, az ukránok nem is voltak agresszívek, csak az orosz vezérkar és az oligarchák akartak háborúzni, Vlagyimir Putyin elnököt megtévesztik, Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert pedig bíróság elé kéne állítani: majd hadat üzent az orosz védelmi minisztériumnak, csapataival pedig Oroszországba lépve keletre indult Ukrajna visszafoglalt területeiről.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések