A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem lesz címvédés férfi 100-on


A címvédő nélkül rendezik meg vasárnap este a férfi 100 méteres síkfutás fináléját a budapesti atlétikai világbajnokságon, miután az amerikai Fred Kerley nem jutott tovább az elődöntőből. 

A Nemzeti Atlétikai Központban a klasszikus szám három elődöntőjével indult a vasárnap kora esti program. A három futamból az első kettőben a kizárás sorsára jutott dél-afrikai Akani Simbine búcsúját leszámítva nem volt meglepetés, a 200-as címvédő Noah Lyles (9.87 mp) és amerikai honfitársa, a 2019-es vb-győztes Christian Coleman (9.88 mp) is imponáló futással nyert és került döntőbe.

Az utolsó futamban aztán a már szombaton is parádézó jamaicai Oblique Seville simán győzött (9.90 mp), mögötte azonban nem Kerley érkezett, hanem a botswanai Letsile Tebogo. Az amerikai sprinter nem mozgott jól már a táv elején sem, szemre nagyon erőlködve futott és végül 10.02 másodperccel a harmadik lett.

A fináléba a futamok első két helyezettje, illetve a további két legjobb idő birtokosa került. Ez utóbbi összevetésben is csak harmadik lett Kerley, egy századdal elmaradva a kenyai Ferdinand Omanyalától.

Szintén kiesett az olimpiai bajnok olasz Lamont Marcell Jacobs, de az ő teljesítményére nem lehet panasz, ugyanis rengeteg sérüléssel küzdött az elmúlt egy évben és az elődöntőben idei legjobbját futotta 10.05-tel.

A döntőt 19.10-kor rendezik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések