A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négyszáz éves térképet találtak a Földről


Napi Újság –  Felfoghatatlan dolog van rajta, ez lehet a kulcs

Sokak szerint ez lehet a magyarázat is egyben – írta meg a Promotions.

Vad teóriákból sosem volt kevés a történelmünket illetően, és közben pedig mindig találtak fura bizonyítékokat a teóriák kiötlői azokra az elméletekre, amelyek születtek. Sőt sokszor maguk a bizonyíték lettek a kezdetei egy-egy fura mesének. Ilyen például Atlantisz története, amely egy nagyon fejlett civilizációról szól, hét várossal, amely a tenger mélyére került. És ezen a ponton pedig a történetünk csatlakozik is a Netflix egyik igen népszerű tartalmához, amely az Emberek az emberiség előtt névre hallgat. A sztori szerint ennek a fejlett civilizációnak a túlélői a Föld különböző pontjain kikötöttek, és ők segítettek a civilizációknak szárba szökkenni.

Volt tehát egykor egy nagy apokalipszis, amely őket romba döntötte, és ennek úgy 12 ezer évvel ezelőtt kellett történnie, az apokalipszis pedig részben egy meteorbecsapódás utáni óriási özönvíz lehetett, hiszen az özönvíz is egy olyan történet, amely a legtöbb nép mitológiájában visszatér. Graham Hancock, az elmélet atyja pedig bizony talál bizonyítékokat az elméletéhez, még ha azok hitelessége meg is kérdőjelezhető. Ilyen egy 1678-ban, tehát csaknem négyszáz éve készült térkép is, amelyen szerepel Atlantisz szigete mint földrajzi egység. Ez pedig Athanasius Kircher térképe, aki Platón munkássága után rajzolta be a szigetet a térképére.

Hancock amúgy sok kritkát kapott a régészektől, akik közül sokan abszurdnak mondják az Emberek az emberiség előtt elméletét, hiszen annak sok állítását bizonyítékok nem támasztják alá.

Atlantisz eredetéről amúgy számtalan más álláspont is létezik, sokan azt az elsüllyedt krétai civilizációval azonosítják, amelyet egy tűzhányó pusztítása, illetve annak következménye tett tönkre. De van olyan elmélet is, amely szerint Atlantiszt valahol Mauritániában kellene keresnünk. Athanasius térképe 1678-ban amúgy Afrika partjai mentén mutatja az elsüllyedt Atlantiszt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések