A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négy ember koporsója lett majdnem a Debrecen melletti lakókocsi – videóval


A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség egyetért az ügyben meghozott elsőfokú ítélettel. 

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az ítélet helybenhagyását indítványozta azon többszörösen büntetett előéletű vádlottakkal szemben, akiket a Debreceni Törvényszék súlyos testi sértés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 3 év 6 hónap, illetve 4 év 7 hónap fegyházbüntetésre ítélt azzal, hogy a vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatóak – olvasható a főügyészség közleményében.

Az ítélet szerint a sértett egy Debrecen-közeli tanyán dolgozott alkalmi munkásként és ott is élt a munkaadója tulajdonát képező lakókocsiban. Italozó és csavargó életmódja kapcsán ismerkedett meg a hasonló életvitelű vádlottakkal, akik 2021. április 24-én jelentős mennyiségű szeszesitalt fogyasztottak. A férfiak az esti órákban találkoztak egy ismerősükkel, és elhatározták, hogy hárman együtt meglátogatják a sértettet a lakókocsijában. A sértett nem volt egyedül, két ismerősével szintén nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott el a nap folyamán, ezért már erősen ittasan fogadta a váratlan vendégeket. A vádlottak is vittek magukkal szeszes italt, amit közösen elkezdtek fogyasztani.

Mint a közleményben írják, az italozás közben a fiatalabb vádlott kérdőre vonta a sértettet egy találkozó miatt, amire ő indulatosan reagált. Erre a vádlott hirtelen, ököllel, erőteljesen több alkalommal megütötte a férfi arcát és fejét, majd a bántalmazásba beleavatkozva az idősebb vádlott is megütötte a sértettet a tarkóján. Az erősen ittas férfi az ütések hatására rövid időre az eszméletét is elvesztette, majd elaludt. Nem sokkal ezután a lakókocsiban világító gyertya, illetve mécses kialudt, és mivel semmilyen más világítási eszköz nem volt, a két vádlott egy fémtálban meggyújtott egy törölközőt, amelyre műanyag edényeket és palackokat dobáltak, hogy a tűz még jobban fellobbanjon. Az erőteljesen belobbanó tüzet próbálták megfékezni, azonban az annyira elhatalmasodott a hungarocellel bélelt lakókocsiban, hogy eloltására már lehetőségük sem volt.

A vádlottak ijedtükben kimenekültek a lakókocsiból, és magukra hagyták a bent alvó három személyt, illetve egy ébren lévő férfit. Az ébren maradt férfi felismerve a veszélyhelyzetet, felkeltette az alvó személyeket, és egyenként kimenekítette őket a lakókocsiból.

A tűzeset során senki nem sérült meg, de a sértett a vádlottak bántalmazása következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek. Az ügyészség mindkét vádlott vonatkozásában tudomásul vette az érdemi határozatot – áll a közleményben.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság döntése törvényes és megalapozott. A vádlottak a sértett bántalmazását követően felelőtlenül gyújtották és táplálták a tüzet, majd annak elterjedése után pánikszerűen mentették az életüket, nem törődve azzal, hogy az ott tartózkodó személyek ki tudnak-e jutni az égő lakókocsiból. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a vádlottak többszörösen büntetett előéletére is tekintettel a büntetés enyhítésére nincs törvényes indok, ezért az ítélet helybenhagyását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések