A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Moszkva: az Egyesült Államok megkezdte a felkészülést a következő világjárványra


Júliusban vált ismertté, hogy létrehozzák az Egyesült Államok Pandémiakészültségi és Reagálási Politikai Hivatalát  

Az Egyesült Államok megkezdte a felkészülést a következő világjárványra, és új vírusmutációkat tanulmányoz – mondta Igor Kirillov altábornagy, az orosz fegyveres erők sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi csapatainak vezetője, amiről az oroszhirek.hu is írt.

“Az Egyesült Államok, akárcsak 2019-ben, megkezdte a felkészülést egy új világjárványra, vírusmutációk kutatásával. Nem zárjuk ki, hogy az Egyesült Államok az úgynevezett védelmi technológiákat támadó célokra, valamint a globális kormányzás érdekében biológiai jellegű válsághelyzetek létrehozásával használja fel” – mondta a tájékoztatón.

2023 júliusában vált ismertté, hogy létrehozzák az Egyesült Államok Pandémiakészültségi és Reagálási Politikai Hivatalát, amelyet a nyugalmazott légierő vezérőrnagy, az elnök különleges asszisztense és a Nemzetbiztonsági Tanács globális egészségügyi biztonságért és biológiai védekezésért felelős vezetője, Paul Friedrichs vezet.

Kirillov hangsúlyozta, hogy e struktúra prioritásai között szerepel a vírusok és genetikailag módosított változataik megállítására szolgáló vakcinák és gyógyszerek létrehozása, valamint a biogyártás fejlett technológiáinak bevezetése.

Szerinte ez Washington következő lépése a biológiai helyzet feletti globális ellenőrzés megteremtésében.

A Pentagon projektjei a biológiai fegyverek potenciális kórokozóinak – lépfene, tularémia, koronavírusok – tanulmányozására irányulnak – hangsúlyozta Kirillov.

Ugyanakkor a betegségek kórokozói, amelyek az amerikai hadsereg érdekeltségi övezetébe esnek, később világjárvány szintű terjedést kapnak.

Így az EcoHealth Alliance szakemberei 2015 óta tanulmányozzák a denevérpopuláció sokféleségét, új koronavírustörzseket és az állatokról emberre történő átvitelük mechanizmusait keresve. 2019. október 18-án, két hónappal az új koronavírus-fertőzés megjelenéséről szóló első hivatalos jelentések előtt a Johns Hopkins Egyetem “Event-201” gyakorlatot tartott New Yorkban. Egy korábban ismeretlen koronavírus járványának körülményei között gyakorolták az akciókat, amely a hiedelmek szerint denevérekről került át az emberre egy köztes gazdaszervezeten – egy sertés szervezetén – keresztül.

A járvány kialakulása e forgatókönyv szerint, valamint az EcoHealth Alliance projektjei kérdéseket vetnek fel a COVID-19 esetleges szándékos jellegével és az Egyesült Államok érintettségével kapcsolatban – mondta Kirillov.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések