A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Égő templomok és házak Pakisztánban: muszlimok támadtak keresztényekre


Feldühödött muszlimok egy csoportja támadt rá egy keresztény közösségre a kelet-pakisztáni Fejszálábádban szerdán, több házat felgyújtottak - közölték helyi hatósági források. 

Navíd Ahmed rendőrségi szóvivő szerint a tömeg a közösség két tagját a Korán meggyalázásával vádolta.

Akmal Bhatti, a keresztény közösség egyik vezetője azt mondta, a tömeg legalább öt házat felgyújtott, többet pedig kifosztott, hozzátéve, hogy a népharagot a közeli mecset prédikátora szította fel.

A közösségi médiában megjelent fényképeken égő templomok is láthatók.


Helyszíni beszámolók szerint az emberek egy autópálya közeli szakaszát is blokád alá vonták.

Pakisztánban az istenkáromlás miatt halálbüntetés is kiszabható, és bár e vád miatt nem végeztek ki senkit, az országban nem ritkák a halálos kimenetű lincselések blaszfémia gyanúja esetében.

Jogvédő szervezetek szerint az istenkáromlás vádját gyakran vallási kisebbségek megfélemlítésére és személyes leszámolásra is felhasználják. Kiemelték továbbá, hogy jelenleg is több százan vannak börtönben istenkáromlás gyanúja miatt, a bíróságok pedig nem mernek ítéletet hozni az ezzel kapcsolatos ügyekben, attól félve, hogy engedékenységgel vádolják őket.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések