A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghalt a Breaking Bad sztárja, Mark Margolis


Hector Salamancát játszotta a Breaking Bad és a Better Call Saul című népszerű sorozatokban  

83 éves korában elhunyt a Breaking Bad színésze, Mark Margolis, aki Hector Salamancát alakította a kultikus sorozatban - írta az RTL.hu. 

A hírt Margolis fia, Morgan Margolis erősítette meg, miután a színész augusztus 3-án a New York-i Mount Sinai Kórházban rövid betegség után elhunyt. A Breaking Badben (magyarul Totál szívás) és a Better Call Saulban is Salamancát alakította, az előbbiben nyújtott alakításával 2012-ben Emmy-díjra jelölték. 

2009 márciusában szerepelt először a sorozatban, a második évad második epizódjában. A sorozatban néma szerepet kapott: a karaktere, Hector Salamanca nyaktól lefelé mozgásképtelen volt, csak grimaszokkal, valamint egy kerekesszékére erősített csengővel tudott kommunikálni. A néma szerep eljátszásához Margolis elárulta, hogy néhai anyósától, Shirley-től merített ihletet.

Sirley sok éven át egy floridai idősek otthonában lakott, miután agyvérzést kapott. Rendszeresen meglátogattuk, de nem tudott beszélni hozzánk, amikor bejöttünk a szobába, a szája baloldala mindig megrándult

– emlékezett vissza a színész, aki elárulta, innen merítkezett, mikor eljátszotta Salamancát.

Mivel a Better Call Saul című Breaking Bad-spinoff a fő sorozat cselekménye előtt játszódik, így Margolis abban már szöveges jeleneteket is kapott.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések