A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvegyev: a Nyugat profitál az ukrán válságból, ezért nem akar békét


A Nyugat nem érdekelt az ukrajnai békéről szóló tárgyalásokban, mert minél több pénzt akar szerezni a katonai-ipari komplexumának – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az OroszHírek szerint.  

„Az olyan spekulációik, miszerint megérett az idő arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek és béketárgyalásokat kezdjenek, csupán azt mutatják, hogy mennyire ravaszak. Egyáltalán nem akarják ezt. A hadi lendkereket akarják pörgetni, hogy pénzt keressenek a költségvetésükbe” – mondta Medvegyev az Armija 2023 Fórumon tett látogatása során.

Emlékeztetett arra, hogy az orosz katonák nagyon sikeresen égetik a nyugatról szállított felszereléseket, és ezt továbbra is folytatni fogják.

A veszteségek tükrében a Nyugat időszakosan újraindítja a spekulációkat, hogy vissza kell térni a tárgyalóasztalhoz, hogy kompromisszumokat találjunk – mondta Medvegyev.

„De szem előtt kell tartanunk, hogy ez csak egy része a történetnek, a másik része pedig az, hogy az amerikai és az európai hadiipari komplexum ezen keres pénzt. És ez egy olyan lehetőség számukra, hogy mamutprofitra tegyenek szert azáltal, hogy felszerelésüket Ukrajnába szállítják. Pénzt keresnek ezen a háborún” – magyarázta Medvegyev.

A Komszomolszkaja Pravda szerint arról is beszélt, hogy az orosz katonák megtanulták, hogyan kell sikeresen ellensúlyozni a nyugati eszközöket. Ezért szerinte az Ukrán Fegyveres Erők minden támadási kísérlete sikertelen marad.

„Teljesen nyilvánvaló, hogy megtanultuk, hogyan lehet mindezt hatékonyan ellensúlyozni” – fogalamzott a nyugati fegyverszállítmányokra, harckocsikra és bombákra utalva.

Hozzátette, hogy az ellenség támadási kísérletei ebben a tekintetben továbbra is sikertelenek. Medvegyev szerint azonban nem szabad alábecsülni a nyugati felszereléseket, mivel ezek között vannak jó és rossz példányok is. Mindezeket a terepen tesztelik – összegezte a Biztonsági Tanács elnökhelyettese. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések